Valmistuin metsätalousinsinööriksi Kymenlaakson ammattikorkeakoulusta vuonna 1997. Edellisenä vuonna olin ollut vaihto-oppiolaana Harbinissa, Kiinassa. Koska en valmistuttuani löytänyt vakituista työpaikkaa, pyrin Helsingin yliopistoon opiskelemaan Itä-Aasian tutkimusta. Ajattelin, että Kiinan kielen taidosta on pakko olla etua tulevaisuudessa. Nyt olen gradua vaille valmis maisteri. Minun oli tarkoitus valmistua aikataulun mukaan keväällä 2008. Olinkin edellisenä syksynä opiskelemassa Yunnanin Vähemmistöyliopistossa ja tarkoituksenani oli tehdä haastatteluja päättötyötäni varten, mutta sairastuttuani vakavasti, jouduin palaamaan kesken takaisin Suomeen.

Tämä siis on taustana päätökselleni muuttaa Kiinaan. Olen nyt käyttänyt opintotukeni eikä päättötyöni ole vielä valmis. Etsiessäni sopivaa paikkaa tutkimukseni toteuttamiseen ajauduin lopulta Zhongdianiin, joka nykyisin tunnetaan paremmin uudella nimellään Shangri-la. Se on enemmistöltään tiibetiläisten asuttamaa aluetta, mutta siellä asuu myös mm. naxeja, baita, yitä, lisuja ja tietenkin han-kiinalaisia. Rakastuin tähän alueeseen ja tarkoituksenani olikin keväällä 2009 avata baari Shangri-lassa. Valitettavasti taloudellinen lama tuntuu täälläkin, tosin päinvastoin kuin muualla maailmassa. Monet aiemmin hyvin toimeen tulleet han-kiinalaiset ovat menettäneet työpaikkansa. Heillä on kuitenkin säästöjä ja näiden turvin he ovat päättäneet muuttaa Yunnaniin ja perustaa hostelleja, ravintoloita ja baareja. Näin ollen kiinteistöjen vuokrat ovat nousseet täällä huimasti. Aikani paikkoja etsittyäni totesin, etteivät rahani riitä Shangri-lan vuokriin.

Olin myös viime syksynä viettänyt aikaani Yubengissa, joka sijaitsee Meili-lumivuorten luonnonsuojelualueella. Minulla oli myös Yubengissa ystäviä, joten päätin käydä tutkimassa, mitkä olisivat mahdollisuuteni perustaa sinne ravintola/hostelli ystävieni kanssa. Valitettavasti sain havaita myös Yubengin olevan budjetilleni liikaa. Matkalla polkua alas pois Yubengista tapasin ystäväni Renqing Pinchun, joka kertoi perheensä rakentavan taloa Xidangiin. Xidang on kylä, josta Yubeng-trekki alkaa. Hänen mukaansa voisin vuokrata osan heidän uudesta talostaan ja perustaa siihen hostelli/baari/ravintolan. Ja neuvottelujen jälkeen päätimme näin tehdä. Niin baarini Shangri-lassa oli muuttunut hostelliksi Xidangissa.